Blok Siteme karşı

Bazen Bloğum sitemden daha çok ilgi çekiyor. Sebebi ise basit; çünkü bloğun yapısı Google un kendi algoritmaları içinde yapılmış, ilginç olan ise bazen günlerce Blok la ilgilenmesem bile bazen günde 1k nın üzerinde ziyaretçi çekebiliyor. Tabii Bloğum Siteme bayağı bir ziyaretçi yönlendiriyor, bu da dolaylı olarak Siteme yarıyor.
Bloğumla Sitem arasındaki bu oluşum, bir bakıma öğretici de oluyor. Sitemin özellikle Google ilk sayfaya ve hatta ilk sayfada ilk üç arasına girmesi için nelerin yapılması gerektiği hakkında bir bilgi veriyor.
Bu diğer arama motorlarında pek geçerli değil, örneğim Bing de Sitem bayağı yüksek, hatta bazı yerlerde ilk sayfanın birinci konumunda.
Bu arama motorları arasındaki fark ise birinde para ile ilk sıralara gelirken, diğerlerinde para harcamanıza gerek kalmıyor.
Bu da önde giden arama motorunun pek de tarafsız bir bilgi sunucusu olmadığını gösteriyor.
Yani parayı veren düdüğü çalıyor. Bu da şu demek oluyor, aradığınız bilgiler neticesinde size gösterilen bilgiler manipüle edilmekte.
Gerçekte ulaştığınız bilgiler artık itimat edilemez.
Bu konumdan şikayetçi olan kişilerin sayısı bayağı yükselmekte. Hatta bu durumu düzeltmek için arama motorları geliştirilmekte. Yazık ki bu tip motorlar sermayeleri olmadığı için gelişmemekte.

 Firma Rehber Sitesi
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar