Nevzat Kalender Fan Club



Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçısı 

Müzisyen bir aileden gelen Nevzat Kalender 1983 yılında Bursa’da doğdu. Keman eğitimine küçük yaşta başladı. Bursa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun oldu. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin sınavlarını kazanarak Toğrul Ganiev’in sınıfına kabul edildi. 

1994 yılından itibaren düzenli olarak solo konserler veren Nevzat Kalender, Başkent Oda Orkestrası, Selçuk Oda Orkestrası, Bilkent Akademik Senfoni Orkestrası Hacettepe Akademik Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, World Youth Orchestra, Youngenç Philharmonic Orchestra gibi orkestralarla, solist kemancı ve orkestra üyesi olarak Almanya, İtalya, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Japonya ve Macaristan’da konserler vermiştir. Solo repertuvarında Bach, Tartini, Mozart, Brahms, Çaykovski, Glazunov, Paganini ‘nin eserleri bulunmaktadır. 


Katıldığı masterclasslar arasında; Vesselin Paraschkevov, Mintcho Mintchev ve Prof. Sergei Kravcenko’nun masterclassları bulunmaktadır. Eğitimi süresince çalışma fırsatı bulduğu isimler arasında; Beyazıt Ahundov, Yusuf Hasanov, Toğrul Ganiyev, Server Ganiyev, Cihat Aşkın gibi önemli isimler bulunmaktadır. 


Büyük kemancı Yehudi Menuhin’den esinlenerek kendisini “keman öğrencisi ve öğretmeni” şeklinde tanımlayan Nevzat Kalender, amatör ve profesyonel çeşitli yaşlarda keman öğrencilerini “balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek” ilkesi ile özel ve kurumsal yerlerde çalıştırmıştır. Kurumsal olarak ders verdiği yerler arasında; Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Erken Müzik Eğitimi Programı, Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve Hayal Sahnesi Sanat Kursu bulunmaktadır. Lisansüstü çalışmalarını Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde tamamlayan Nevzat Kalender 2008 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyesidir. Konserlerinde Belobradek sertifikalı 1928 Frantisek Drozen kemanıyla çalmaktadır

Yorumlar

Popüler Yayınlar