Yeni satış Teknolojileri

Dikkat ediyorum, özellikle son 10 yıl içinde, binlerce kişi ve veya kurum yeni türedi mesleklerle  bizi veya şirketimizi veya projemizi nasıl başarılı kılacağımıza dair iddialarla dikkatimizi çekmeye çalışmaktalar.
Bunlardan bazıları, Coach, Seo, Mentor, medya  gibi isimlerle iş hayatında yerlerini almaya başladılar ve çoğumuzdan,  dar olan kaynaklarımızdan onlara pay ayırmamızın, bizim lehimize olacağını ikna etmek için büyük bir gayret içindeler.
Bu kişi ve kurumların söylevleri ise sadece bunu böyle veya şöyle yapmanız gerekir telkinleri ile ve bu söyleninleri en iyi kendilerinin yapacakları iddiası ile kaynaklarımızdan kendilerine pay ayırtma talepleri ile karşımıza çıkmakta.
Çoğumuz Yeni Çağın getirdiği Yeni Anlayışları anlama gayreti içinde bir boşluğa düşmüşken bu kişi ve kurumların ellerinde şamar oğlanına dönüşmekte ve yapılan işlerin manasız ve getirisi olmayan otomatiğe bağlanmış boş işler olduğunu anlamakta zorlanmaktayız.
Dikkat edin, bu kişi ve kurumların yaptıkları, bir sürü şey anlatıp gerçekte size nasıl ve ne kadar fayda sağlayacağı teminatı olmayan ve kendilerini bağlayıcı yapmayan iş akitleri ile sizlerle sözleşmeye yönlendirmelileridir.
Bir örnek verirsek Facebook leşkerleri, zaten otomatik olarak sizin de yapacağınız bir media çalışması için karşınıza dikildiklerinde, bilin ki bu kişi ve kurumlar size değil, Facebook'a ve kendilerine çalışmaktalar.  Keza Google için de bu geçerli. Bu konuların izahını bir sonraki yazımda ele almayı planlıyorum.
Siz siz olun, bu kişilerin size ne getireceğini garanti etmeden, herhangi bir sözleşme yapmayın. Zaten bunu talep ettiğinizde, kaybolacaklarını gayet rahatlıkla görebilirsiniz.



Yorumlar

Popüler Yayınlar