Yurt Dışı Staj için tek adres

Maaşlı Staj - Internship
Orta ve üst düzeyde İngilizceye hakimseniz ve vaktinizi iş aramak ile geçirmek istemiyorsanız, kariyer başlangıcınızı Amerikada kurumsal bir firmada başlayabilirsiniz .

Amerika da sektörel deneyim kazanabilir , Intern (stajyer) statüsünde çalışarak para kazanabilir, mesleki ve sosyal acıdan kendinizi geliştirebilirsiniz , Alternatif iş olanaklarını gözlemleyerek kariyerinizi tamamen değiştirebilirsiniz. Bunların yanı sıra Türkiye’ ye döndüğünüzde almış olduğunuz deneyim ile istediğiniz firmaya diğer çoğu adaydan bir adım öne cıkarak başvuru yapabilirsiniz.



Internship (Maaşlı Staj) Programı Nedir?
Internship(Yurtdışında Uzun Dönemli Maaşlı Staj) programı US Department of State tarafindan J–1 vizesi altında sunulan ve profesyonel gelişime olanak sağlayan mesleki alanda bir gelişim programıdır. ‘INTERN’ statüsünde ABD’de sektörel deneyim elde etmek isteyen kişilere, mezuniyetlerinin üzerinden geçen süreye bakılmaksızın 34 yaşına kadar bu programa katılma şansı verilmektedir.

Internship programı da J-1 vizesi altında kişilere üniversite de öğrenim gördükleri branş ile ilgili olarak ABD’de 12-18 aylık değişen sürelerde sektörel deneyim elde etme imkanını sunmaktadır.



Internship Programının Sunduğu Avantajlar Nelerdir?
Internship(Maaşlı Staj) programı süresince katılımcıların tamamı , program süresince kuralları katıldıkları kurumun bünyesinde daha önceden belirtilmiş ve onaylanmış olan şirket(işletme) içi mesleki konuda eğitimi ele alan bir rotasyona tabi tutulurlar.

Internship programında bütün pozisyonlar başlangıç ve orta seviyededir. Ama katılımcının gelişimine göre staj gördüğü kurum ya da işletmede yeteneklerine göre supervisor statüsüne yükselebilme imkanı da verilir.

Internship size mesleki alanınızda değer katıp kariyerinizi daha sağlıklı şekillendirme olanağı vererek size yardımcı olan bi programdır .

Internship iş yaşamınızdaki gelişmeleri, olayları değerlendirme, olayları ölçmeyi ve çözmeyi size daha etkin bir biçimde öğretecektir.

Bunların yanında ciddi bir yurtdışı deneyimini özgeçmişiniz de yazabileceksiniz.



Internship Program Süresi
Internship programı da J-1 vizesi altında kişilere üniversite öğrenim gördükleri branş ile ilgili olarak ABD’de 6-12-18 aylık değişen sürelerde sektörel deneyim elde imkanını sunmaktadır.



Internship Programına Kimler Katılabilir?
4 yıllık üniversite mezunları
Yaş sınırı ortalama 34’dir.
Kendi Sektoründe en az 5 yıllık deneyimi olan Lise mezunları.


Ne Kadar Kazanılır?
Katılımcı intern statüsünde bulunduğu işletmelerde saatlik 8.00 – 12.00 USD arasında ücret alabilmektedir.

Haftalık 35 – 40 saatlik sürelerde görev almak da mümkündür.
Haftalık 40 saat aşımında ‘overtime payment’ kuralı işlemektedir.


Program Ücretine Neler Dahildir?
Staj görülecek işletmenin ayarlanması, DS2019 formu, ABD konsolosluguna başvuruda (vize ) destek, Sosyal Sigorta Numarası temininde destek, 24 saat ücretsiz destek telefon hattından faydalanma, Kanlınacak yerlerin organizasyonu, 250.000 USD'lik sağlık sigortası.

Yorumlar

Popüler Yayınlar