5G

İnternet teknolojilerinden ve kısıtlayıcı uygulamalara karşı olduğum bir gerçek. Tabii ki, şiddet, çocuk pornosu ve taçizi yani kısaca kendilerini koruma yetkinliği gelişmemiş kişileri korumak gerekir. Bunu ben de
destekliyorum

Benim bahsettiğim, ekonominin yeni aracı olan ticari faaliyetleri internet üzerinden taşıma modelinin güçlü bir
şekilde deteklenmesi ve teşvik edilmesi gerekirken bu alanlara getirilen yasaklar; benim karşı olduğum. URL
kapatmayı bile beceremeyen yasa uygulayıcıları tüm siteyi kapatarak ekeonomiye nasıl bir zarar verdiklerini
anlamayan uygulayıcılara. örneğin youtube veya benzeri sitelerin kapatılması reklam, online ticaret ve buna bağlı sektörlerde çalışanların ekonomiye katma değer yaratmalarını engelemekte ve ekonomiye zarar vermekte.

Şimdi bakıyorum, politik yönde bazi siyasi oluşumlar bu işi bir adım ileri götürürek 4G ye karşı çıkmakta ve iki yıl beklemeyi tavsiye etmekte. 5G Avrupada ve dünyada ancak 2020 sonrası tam olarak faaliyete geçecek, bunun eş zamanlı olarak Türkiye ye gelmesi biraz daha sarkma ihtimali var. Açıkcası o tarihte de birinin kalkıp 6G, 7G, 8G geliyor onları bekleyelim deme ihtimali olabilir.

4G geçmekte geç bile kaldık, yeni online ekonomi bu alanda yaygın. Türkiye bu geçişi yapmaz ise online ticareti dünya geneli ile uyumsuz bir hale gelecektir ve bu da dünya ile aramızda kapanması zor olan bir mesafe oluşturacak ve yeni gelişmekte olan online ekonominin dünya pazarlarından pay kapmasını da engelleyecektir.

Rahmetli Özal 1984 de (Adnan Kahveci yi de rahmetle anıyorum) tüm statü kocular tarafından yapılan itirazlara rağmen Türkiye ye çağ atlattı. Şimdi bakıyorum itirazı en az olacak diye düşündüğüm siyasiler bunu yapmakta. Umarım bir an önce yaptıkları hatayı düzeltirler. Yeni ekonomi araçlarının engellere ihtiyacı yok, aksine desteklenmesi ve bu desteğin büyük bir güç ile yapılması gerekirken, aksinin düşünülmesi, tüylerimi diken diken etmekte.

Ben matbaa nın gelmesini isteyenlerdenim.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eTicaret.ETicaret

Yorumlar

Popüler Yayınlar