Ev Yapımı Domates Salçası

Hatay'ın Samandağ ilçesinde Lakabı HACCI ALİ diye bilenen ailenin tarlasından toplanan Domateslerle, yine aynı aile tarafından üretilen katkı maddesiz domates salçasıdır. Bu nefis Salçadan tattıktan sonra, artık diğer hazır salçalar size aradığınız lezzeti vermeyecekler.

 

Information

Quantity Available:Unlimited
Full Description:Hatay'ın Samandağ ilçesinde Lakabı HACCI ALİ diye bilenen ailenin tarlasından toplanan Domateslerle, yine aynı aile tarafından üretilen katkı maddesiz domates salçasıdır. Bu nefis Salçadan tattıktan sonra, artık diğer hazır salçalar size aradığınız lezzeti vermeyecekler.

Domates salçası elde etmek için genelde iki yöntem vardır. Güneşte kurutarak ve kaynatıp konserve ederek.

Bizim domates salçamız kaynatılıp konserve edilmiştir. Domates, kaynamış vaziyette iken cam kavanozlara doldurulup hava almayacak şekilde ağzı sıkıca kapatılır. Bu şekilde yapılmasının sebebi; 1 yıl sonra bile kapağını açıp kullanmaya başlasanız, ilk günkü tazelik ve tadı bulursunuz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar