BAĞISIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİCİ TARÇIN KOKULU NEFİS ÇAY.

Soğuk kış günlerinin içinizi ısıtan lezzetleri

İçindekiler: karanfil, tarçın, yenibahar, havlıcan ve zencefil.

Loğusa çayı - Kaynar 
Bu bitki kökleri karması harika çay Mersin yöresine ait nefis tarçın kokulu bir çaydır. Doğum sonrası kadınların bedenlerini toplamasına ve süt salgısının arttırılmasında rol oynadığı söylenen bu çay,

Gribal Enfeksiyonların atlatılması ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için birebirdir.


Yapılışı:

 Yaklaşık 4-5 litrelik tencereye (isteğe bağlı olarak 1 ile 1 kilo arası şeker koyabilirsiniz), ağzına kadar su doldurun ve kaynarı içine koyarak  yaklasık 20-30 dk rengi iyice koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatın ve sonra dinlendirdikten sonra kavanozlara koyup buzdolabında saklayabilirsiniz.

Sıcak yada soğuk fark etmez her sabah bir bardak su niyetine içilebilir.

Bu arada evinizi missss gibi baharat kokusu saracaktır,açın bütün odalarınızı sarsın koku evinizin her yerini ....

tabii baharat kokusunu seviyorsanız....

Tarçının Faydaları:

Tarçın ferahlık verir ve iştah açar. El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler. Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir. Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur. Cinsel isteği arttırır. Gaz söktürücüdür. Kötü kokuları, öksürüğü ve ishali keser. Vücut direncini arttırır. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır. Kan Şekerini dengeleyen Tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır. Adet öncesi gerginliklere iyi gelir. Yemeklerde ve tatlılarda lezzet ve koku vermesi için kullanılır. Tarçın özellikle sütlü tatlılarda kullanılırsa sütteki zararlı bakterileri yok eder. Bal ve limonla karıştırılıp yenirse boğaz yanmasına iyi gelir. Tarçın esansı gıda ve parfümeri sektöründe koku verici olarak kullanılır.Yüksek karbonhidratlı bir yiyeceği tarçınla tatlandırdığımız zaman kandaki şeker seviyesini etkileyerek düşmesini sağlar.Araştırmalar 300 gr. sütlaça 6 gr. kadar tarçın eklendiğinde kandaki şekeri seviyesindeki yükselişin önemli ölçüde azaldığını tespit etmişlerdir.

Zencefilin Faydaları:

Aşırı yenilen yemeklerden sonra ve özellikle et yemeklerinden sonra alınması tavsiye edilir. Sindirim sistemini rahatlatır. Bulantı, Uçak, araba ve gemi tutmalarında oluşan mide bulantısı ve kusma gibi şikâyetlerde seyahatin hemen öncesinde alınması uygundur. Bulantı ile beraber oluşan baş dönmelerini azaltıcı yönde etkisi vardır. Dolaşımla ilgili ve kolesterol düşürücü özellikler. Uzun süre ve düzenli kullanılması sonucunda kandaki kolesterol seviyesinin azalması yönünde etkileri olduğu anlaşılmıştır. Soğuk algınlığı. Isıtıcı özelliğinden dolayı soğuk algınlığı şikâyetlerinde vücut ısısını yükselterek vücudu rahatlatır. Zihinsel aktiviteyi artırıcıdır. İleri yaşlarda görülen unutkanlık, dalgınlık gibi durumların oluşumunu geciktirici yönde etkili olmaktadır. Düzenli kullanıldığında zihinsel aktiviteyi artırdığı gözlenmiştir. Sigara kaynaklı rahatsızlıkları azaltır. Sigaradan kaynaklanan öksürük, boğaz kuruluğu gibi rahatsızlıkları giderir. Balgam söktürücü özelliği vardır.

Havlıcanın Faydaları: 

Mideye tesir ederek onu kuvvetlendirir ve iştah açar.
Hava yutmayı, mide ve barsaktaki gazı giderir. Çeşitli hastalıkları gidermede yardım eder. Öksürük, grib ve soğuk algınlığında bütün vücudu ısıtarak iyileşmeyi çabuklaştırır.
İdrar söktürür ve vücutta yorgunluk maddesi olan üre asidini dışarı atar, romatizmalara faydası fazladır.  Baş ağrısı ve baş dönmesini geçirir.

Karanfilin Faydaları:

Güzel kokulu bu çiçek ev ve bahçemizin süs bitkisi olduğu kadar ev eczanemizin de önemli bir elamanıdır. İçinde reçine, tener, sabit yağ ve eugenol bulunur.

Doğumu Kolaylaştırabilmek İçin
Karanfilin doğumu kolaylaştırıcı yönü yabana atılamayacak kadar önemlidir. Karanfil defne tohumları ile birlikte kaynatılıp balla tatlandırıldıktan sonra doğuma on gün kala birer su bardağı içilirse doğum kolay olacaktır. 

İştah Açıcı:  Karanfili çoğumuz ağız kokusunu gidermek amacıyla kullanırız. Ama karanfilin hıçkırığı gidermek, zekayı kuvvetlendirmek, iştahı aşmak, şiddetli baş ağrılarını gidermek ve rahat uyku sağlama gibi pek bilinmeyen yararları da var.

Yenibaharın Faydaları:

Damar sertliğini önler. Hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsak gazlarını giderir. Unutkanlığı giderir. Vücudun direncini artırır.

Ürünlerimiz İlaç değildir.  Ürünlerimiz Tedavi Ya da İlaç maksatlı ürünler değildir. Şifalı bitkiler olarak adlandırılan baharat ve bitkilerden oluşmuştur. İlaç olarak kullanımı tavsiye edilmez.


Yorumlar

Popüler Yayınlar